2011-12-19

En varm Julhälsning från BEC till er alla!

Bohus Elfsborghs Caroliner önskar en God Jul och ett Gott Nytt År till alla Er som besöker denna hemsida. Föreningen håller på att ladda upp med många nya trevliga och spännande aktiviteter inför nästa år, väl mött.

Mvh Ordförande i BEC, Ulf Karmark2011-12-15

BEC har varit på studiebesök i Ludgo kyrka.

Vi som var iväg var Lars T, Erik E. Gert A. och Steve P.

Vad är det som är så intressant i Ludgo kyrka som får oss att färdas fyrtiotvå mil enkel väg i ett stormigt grått väder? Carl Wilhelm Drakenhielm´s uniform, väl bevarad men ack så skör. Tur att Gert, utbildad på Tillskärarakademin i Göteborg vet hur att professionellt handskas med denna sort av textilier.

Läs gärna här om Drakenhielm.


För muspekaren över tumnaglarna för att se på bilderna.
/Webmaster2011-12-12

Gullbergs försvar 1612 — ett 400-årsminne.

Lars Gahrn skriver om Gullbergs försvar i sin blogg.

/Webmaster2011-11-17

Vårt västsvenska Wasaskepp ger liv åt hamnen.

Lars Gahrn skriver om Ostindiefararen, Gustavianerna och Carolinerna i sin blogg.

/Webmaster2011-11-14

BEC´s besökare från fjärran land.

Lite snabb statistik över var våra besökare befinner sig.

pic_visits_nations_nov

/Webmaster2011-11-04

Giovanni Battista Pinello. Intervju av Sveriges Radio P1 "Släktband"

Karolinen Giovanni (Johan) Battista Pinello kommer att beskrivas i P1 programmet "Släktband" på måndag den 7 november kl. 10.35. Programmet går i repris kl. 00:03 den 8 november och kl. 12:05 lördagen den 12 november. Information med bilder kommer att från kl. 20:00 den 7:e att ligga på Sveriges Radios hemsida "Släktband"

Slaktband

Denna Karolin var aktiv på Bohusläns Regemente. Han slutade sina dagar i Ramneberg, Svarteborgs socken. Han var en av de äldsta karolinerna som överlevde krigen.

Klicka på bilden till höger för att komma till Sveriges Radio P1, Släktband.

/Michael Rundin (ättling till Giovanno). Vidarebefordrat
till BEC av Henrik Pettersson.2011-09-17

Visits

Lite statistik över besök på vår hemsida. Klicka på bilden
till höger för att se en uppförstoring av bilden.

Det får konsekvens av att byta hemsidans lösenord (15/9). Tycks gynna besöksstatistiken positivt.


/Webmaster2011-09-15

Nytt lösenord!

Vi har bytt inloggningens lösenord och nytt lösenord har skickats till hos BEC alla medlemmars registrerade e-postadresser.

Har du ej mottagit e-post med lösenord? Mejla då från din hos oss registrerad
e-postadress till:

/Webmaster2011-09-11

Slaget vid Axtorna 1565 !!

Allmän mobilisering till publikt evenemang !!

Såhär i slutet på fälttågsäsongen, finns det ånyo en chans att känna historiens vingslag, på riktigt !!

Slaget utspelar sig 24-25 september (10-16) och det sker på den historiskt korrekta platsen, mellan Falkenberg och Ullared, dvs Axtorna.

som önskas, i 1a hand, är musketerare (med medhavd musköt/pistol, oavsett lås), pikenerare samt trosspersonal, profoss, bödel, fältskär eller dyl. Men har du en annan "befattning", så är du också mer än välkommen.

Det AHS (Axtorna HistorieSällskap) kan ställa upp med, är rese-ersättning, under förutsättning att man samåker (dvs 3-4 pers / bil), krut, mat, ved, halm, dusch- och toalett, sovplats i tält (sovsäck o dyl medtages av resp person, som vanligt).

(Det finns tillgång till vandrarhemsförläggning i närområdet (alltså inte precis på platsen), men då får man betala den själv samt transportera sig dit och tillbaka till slagfältet på egen hand.)

Vad gäller kläder / uniform, så finns det en del att låna (men inte obegränsat), så har du tillgång till historiskt vanlig skjorta/tröja och byxor, strumpor, skor/kängor/stövlar så tar du med det. Huvudbonad kan t ex vara en stickad mössa.

Trossen behöver inte tänka på nåt speciellt; lång kjol, blus/skjorta, sjalett/mössa, inte mycket har ändrats under århundradena...

På lördagen, efter slagen, har vi en AW (After War ...) !!

Middag, samt öl och vin till självkostnadspris.

Anmälan sker till Anders "Alfons" Kardell via mejl

SENAST 19/9 !!!

Mera info: www.axtorna.com

Lästips: Svenska slagfält (utgivningsår 2005) Populär Historia (nr 9/2007)

/Anders Kardell, Axtorna Historiesällskap2011-09-01

RSMF-Nytt!"Förbundets hemsida har blivit uppdaterad och fått ett helt nytt utseende...

Eder Mikael"

/Mikael Andersson, RSMF2011-08-29

Viktig medlemsinfo!

Logga in för att läsa. lank_bec_medlemsnyheter

/Webmaster2011-08-24

Carlstens fästningsspel 30/8
Tidigt på morgonen den 30 juli samlades ett antal förväntansfulla karoliner utan för Carlstens port för att återupprepa förra årets succé. Och succé blev det.
Under dagen genomfördes soldatexercis, det levdes lägerliv, man förevisade kavalleri och man visade även hur ett gatlopp gick till. Ett flertal genomföranden gjordes, och det var en samling trötta soldater och trossmänniskor som till kvällen satte sig till bords för att uppleva en fantastisk föreställning av allas vår Stefan Andersson och Nr 90 Kleist.

Vid Gåspennan Henrik Pettersson

pic_carlsten_2011
pic_carlsten_2011
pic_carlsten_2011


2011-08-15

Order om inställelse till Tordenskiöldsdagarna vid Ostindiefararen fredag 19 augusti samt lördag 20 augusti 2011.

OBS! Respektive truppslagschef ansvarar för att denna information kaskaderas till respektive manskap samt att respektive trupp ansluter fullt utrustade vid stenpiren vid utsatt tid enligt nedanstående program.

Orientering:
BEC deltager på SOIC:s inbjudan i årets Tordenskiöldsdagar ombord och kring Ostindiefararen Götheborg som i helgen ligger vid Stenpiren i Göteborgs hamn. Vår uppgift är att tjänstgöra som marininfanteri vid sjöslaget mellan Ostindiefararen och danska örlogsfartyg under lördagskvällen. Strax före sjöslaget har BEC en egen programpunkt kl. 18.00-18.45 med mönstring, ev. bestraffning, excersis och skjutning av svensk lösen.

Tillfälle kommer att ges att träffa våra danska kollegor kring deras marknadsstånd och läger under dagen. Danska spioner har ryktats röra sig i hamnkvarteren varför försiktighet påbjudes och lösmynthet strängeligen kommer att bestraffas. Fienden lägger pussel!

Vi kommer på fredagen att inleda dagen med ett mottagningsuppdrag ute på Nya älfsborgs Fästning (Nedan kallat NäF). Båt avgår från Stenpiren kl. 16.00. Välborne Fänrik von Strohmwald leder mottagningen ute på fästningen. Alla är välkomna att följa med ut till fästningen, där olika roller fördelas enligt senare order. Trossen är således varmt välkommen att deltaga som ett levande inslag i fästningsmiljön. Medlemmar som inte vill/kan deltaga vid mottagningen på fredag kan anlända separat eller under truppslagschefs ledning till Stenpiren vid 18.30-19.00, då övriga styrkan åter landstiger på Stenpiren efter uträttad mottagning. Landstigningen på Stenpiren kommer att vara en programpunkt för SOIC arrangörsgrupp. Under båda dagarna kommer danskarna att genomföra sina egna programpunkter inkl. bestraffningar, dueller etc. (Se bifogat officielltprogram i PDF-format, där vårt namn tyvärr är felstavat.)

BEC Stab:
BEC Stab kommer att befinna sig i anslutning till Ostindiefararen och tjänstgöringen kommer att ledas av öfwerste J. R. Rosenborre i samverkan med truppslagscheferna. Mobiltel. till staben: 0733-567021.

Ingående BEC truppslag/funktioner:
Stab, Tross, Infanteri, Dragoner samt avsuttet Kavalleri. Fanbärare och trumslagare. Hästar kommer inte att användas denna gång. Välborne kaptenen Alf Prytz är varmt välkommen att deltaga tillsammans med sina trevliga skånska Karoliner.

Mat och dryck:
SOIC står för lättare fika och dryck ombord för 25-35 personer. Av erfarenhet vet vi att denna fika verkligen är "lätt" och att komplettering kan behövas ordnas på egna initiativ. Kafé finns vid Stenpiren för ev. inköp av mat & dryck under dagen. Om egen matsäck medbringas göres detta uti tidsenligt emballage.

Klättring i fartygets rigg, säkerhetsutbildning:
Ett 10-tal deltagare som vill och kan klättra upp i riggen för att skjuta från märsarna under sjöslaget kommer att få genomgå en kortfattad säkerhetsutbildning ombord mellan kl.16.00 och 18.00 på lördagen enligt särskild order på plats. De som klättrade upp i masterna förra året är välkomna att göra så igen, men även de måste genomgå kompletterande utbildning. Intresserade klätterapor anmäler sig till StabC på lördagen. Alkoholförbud gäller inför och under klättring, liksom naturligtvis under resten av evenemanget då vi är i tjänst, inte bara för klättrarna!

Säkerhet, allmänt:
Ostindiefararen står under helgen under befäl av kapten Peter Kaaling och anvisningar från Ostindiefararens befäl och besättning SKALL följas utan invändningar, för allas vår säkerhet. Vid muskötskjutning skall mynningsflammor och fängkrutsflammor mot fartygets tågvirke och rigg undvikas till varje pris då de är tjärade och mycket eldfängda. Vapenhantering sker under Truppslagschefers och Rotechefers överinseende och dessa skall tillfrågas vid minsta osäkerhet över vilka vapenmoment det än må gälla. Svartkrut ombord på träfartyg måste ske med största respekt! Visitation före skjutning såväl som efter skjutning kommer att utföras. Vi riktar inga musköter eller blankvapen mot publik!

Uppförande:
Detta är ett evenemang med stor publik och samtliga BEC-deltagare uppmanas uppträda på ett putsat, trevligt och korrekt sätt (Då ej annat förespråkas vid enskilda "historiska spel" enligt särskild överenskommelse). Våra danska kollegor är mycket väldrillade och vi skall inte ge ett sämre intryck!

BEC Program: (Officiellt evenemangsprogram för allmänheten bifogas även detta mail i PDF-format för info)

Fredag 19 augusti
15.30 Uppställning i komplett uniform eller dräkt vid Stenpiren. Truppslagscheferna lämnar av till StabC.
16.00 Avfärd med Strömmas båt till Nya älvsborgs fästning (NäF).
17.00-18.00 Mottagning, Strömma.
18.00 återfärd med Strömmas båt till Stenpiren.
18.30 Ankomst Stenpiren. Landstigning som programpunkt!
19.00-21.30 BEC i tjänst på Stenpiren och ombord på Ostindiefararen (Posttjänst och patrullering samt trossnärvaro). De som inte skall med ut till NäF kan ansluta direkt vid Stenpiren vid 18.30-19.00. Förbrödring och "försystring" med våra danska kollegor. Passa på att knyta kontakter med gemytliga danskar!

Lördag 20 augusti
12.30 Samling vid Stenpiren. Truppslagscheferna lämnar av till StabC (Som är på Skepparmöte 12.00-12.30)
13.00 Avmarsch mot Bältesspännarparken.
13.40 Ankomst Bältesspännarparken och vi möter där upp med dansk trupp.
14.00 Avmarsch till Stenpiren tillsammans med danskarna.
15.00-18.00 Postjänst, patrulltjänst och trossnärvaro vid stenpiren.
Säkerhetsutbildning för riggklättrare sker mellan 16.00-18.00 enl. order på plats. Samordning via BEC Stab.
18.00-18.45 Egen programpunkt för BEC. Mönstring med "spel", och efterföljande excersis. Skjutning av svensk lösen.
19.00-21.30 BEC deltar i evenemanget och "sjöslaget" efter SOIC:s direktiv.
21.30 Insatsen avbrytes. Samling på kajen. Visitation efter skjutning. Vapenvård sker enligt Truppslagschefs order. Kvällen fortsätter dock med svensk och dansk tidsenlig musik i Cafékrogen.
Väl mött i stridens dimma!

/Bohus Elfsborghs Caroliner
öfw. Johan Benedict Rosenborre, BEC Stab2011-08-10

Rustkammaren vid Narva strand
Nu har vi kommit mer än halvvägs med renoveringen på Garnisonen och räknar med att allt skall vara klart tills vi flyttar över från Marieberg första halvdelen av september.

I söndags arbetade Janne Pettersson och undertecknad - Janne fixade gallren för fönstren i nya rustkammaren och Lilla Huset så nu kan inte tjuven ta sig in den vägen.

Jag målade fönster och dörrkam så det ser prydligt ut. Korfitzen skall sätta upp hylla för hattarna i rustkammaren och så snart vädret tillåter skall vi måla Lilla Huset på utsidan. Då behövs fler villiga armar. Vi har döpt den lilla hamnen till Narva Strand och väntar bara på att Korfitzen skall dra på sig badbrallorna och ta sig ett dopp.
Klart slut för denna gång.

/Leo von Ziegelstein


För muspekaren över tumnaglarna för att se på bilderna.

     
2011-08-09

Bullret i Borgstena

SundTV har skickat oss ett mail med denna länk: Bullret i Borgstena

Hej!
Som tack för er medverkan i dokumentärfilmen "Borgeby Slott - Ett 1000 årigt drama" har vi gjort en kort sekvens från inspelningen vid Gräfsnäs Slott som jag hoppas att ni uppskattar.

Med vänlig hälsning

Stefan Elkington
SundTV

/Webmaster2011-07-28

Södra Bohuslän turism och Kungälvs Kommun inviger blomsterstaden Kungälv den 25 Augusti 2011 där vi har blivit inhyrda som huvudattraktion.

Föreningens schema enligt följande:

- Truppansvariga plus tross rek, onsdag den 24 Augusti kl. 18.00, samling vid kiosken nedanför fästningen.
- Föreningens aktiva(och övriga föreningar) samlas torsdag den 25 Augusti från 16.00 på Marieberg för uniformer, kläder, vapenkontroll, tillverkning av patroner och art.laddingar mm.
- 17.10 genomgång av dagens uppvisning.
- 17.30 uppställning gårdsplan för visitation, vapenkontroller mm.
- 17.45 med bil förflyttning till parkering vid Kungälvs busstation. På plats där, urlastning och därefter så många bilar som möjligt flyttas till Källarmästaren (där vi startade förra året vid östra gatan).
- 18.30 avmarsch mot Bohus fästning via Västra gatan, förbi Kungälvs kyrka.
- 19.00 anländer till Bohus fästning. Alla trupper går till anvisad plats.
- 19.00 -(19.20-19.30)tal mm.
- 19.30 Bataljen tar sin början med artillerield från angripande trupp vid kullen bakom kiosken, svarseld från artilleri på de låga fästningsvallarna.
- Angripande förband ställer upp i slagordning bakom sitt artilleri (en av oss på scenen som speaker).
- Angripande förband marscherar fram emot murarna genom krevader med några stegar samtidigt som man besvarar elden med artilleri och musköter.
- Man reser stegarna och samtidigt kommer kavalleriet samt dragoner från grusvägen och driver undan de angripande trupperna där de fyra värjfäktarna visar upp sig vid publiken ,därefter drar sig angriparna bort mot den södra parkeringen, avslutning.
- Alla går linje mot publiken och gör halt framför häcken.
- Slut cirka 19:50-20:00
- Efter avtackning, marsch mot Kungälv, svänger vid Kyrkan mot Marieberg och halt vid Källarmästaren.
- På Marieberg fika, avrustning

Sambandet mellan arrangören och truppen behöver detaljstuderas för ett bra flyt.

Personer att anmäla sig till:
Ulf 3. 0702-824499 Ulf 1. 0705-420478, Lars T. 0702-342806.

Ange krutåtgång till Magnus i god tid.
Lille-lars, krevader.
Magnus, rök.
Sjukvård, där en person kommer att utses.
Säkerhetsplanering samt genomförande klart till evenemanget.
Logistikplanering Magnus.
Trossens roll. Ta hand om skadade på slagfältet, försäljningbord, broschyrer.

Hör av er om det är oklarheter.

/Ulf Karmark2011-07-24

Gustav II Adolfs fotfänika firar15-årsjubileum.

Caroliner!
Vi har fått en inbjudan från vår systerförening Gustav II Adolfs fotfänika, att deltaga på deras 15-årsjubileum.Festen äger rum den 6 augusti i form av ett fältläger ute vid Chalmers bastu i Härryda.

Det som gäller är följande:
* Klädsel är föreningsdräkt.
* Kostnaden för festen är 100 kr per person, vilket betalas på plats.
* Gäster tar med egna tallrikar, bestick och dryckesdon. Helst "historisk". Undvik engångsartiklar.
* Lägret är öppet från kl 13. Runt kl 18-19 äter vi middag. Ta gärna med lite skaffning så att man klarar sig under dagen.
* Vi kommer även badabastu runt kl. 16 på eftermiddagen, så ta med handduk och badkläder.
* Övernattning sker inomhus under vandrarhemslika förhållanden eller i tält som tillhandahålls av GIIA. Ange i anmälan vilken övernattningsform som önskas. Ta med sovsäck.
* GIIA bjuder på middag och frukost morgonen därpå.
* Viss dryck finns att köpa. GIIA bjuder på öl och vin till maten. Vill man så kan man ta med eget dryckjom.
* BEC har fått inbjudan till åtta deltagare.
* Anmälan sker till , 070-5237643

Först till kvarn gäller.

Vi ser fram emot en trevlig samvaro tillsammans.

/Henrik Pettersson2011-07-17

Köp replika på 1704 års pistol (pistol m/1704)


lank_bec_medlemsnyheterLogga in för att läsa.

/Webmaster2011-07-17

Bildspel!
Jimmy Runsteen, fotograf, ordförande i Alingsås Fotoklubb var och bevittnade tilldragelsen på Gräfsnäs. Jimmy gick omkring med sin Canonkamera och ljudupptagningsenhet, resultatet kan du se här nedan som ett fantastiskt bildspel./Webmaster2011-07-17

arbetsdag_4_juli

Lokalerna på Garnisonen!

arbetsdag_4_juli

Arbetet med lokalerna på Garnisonen rullar på och idag den 4 juli satte Erik Ekendahl (inte han med magen och mycket hår) upp väggskenor och gjorde en del andra nödvändiga saker. Undertecknad målade dörren (för den observante är det riktigt att penseln är rengjord och onödig att smutsa ner igen) klippte till en skyddsmatta av gummi för nedre delen av dörren och satte upp gummiskydd för låsen.

Magnus Andersson skall endera dagen högtryckstvätta Lilla Huset. Falu Rödfärg är inköpt och vit färg finns för det vita som skall bli ännu vitare. Vi behöver målare så ring gärna undertecknad 031-3365262 och anmäl dig.

Vi fick besök av Major Fagrell - Chef/J2 - så vi passade då på att fråga om möjligheten att installera larm i våra lokaler. Den delen handlägges av andra inom BEC så den lämnas därhän.

Hälsningar till alla

/Leo von Ziegelstein2011-06-25

Det är med stor glädje styrelsen kan meddela att vi fått fondbidrag med...

lank_bec_medlemsnyheterLogga in för att läsa vidare.

/Styrelsen2011-06-25

Hej alla!
Nu börjar det röra sig i trossen. I lördags (18/6) samlades vi ett glatt gäng i nya Kavallerimässen på Marieberg för att tillverka vita och svarta halsdukar som vi har ont om. Katarina köpte in materiel och vi klippte, rev, vek, nålade, strök och två maskiner gick varma. Vi som var med var Katarina, Lena, Jenny, Åsa, Anette, Andreas, Ulf Wadsten (U3), Lars, Ulf Karmark (U1) (åskådare bara) och undertecknad. Anette är morsa till Andreas och hon veknar nog snart efter påtryckningar och går nog med i BEC. Vi fikade med mackor och pålägg och vi tycker dessa arbetsmöten ger oss tillfälle att lära känna varandra så de är en kombination av social samvaro och att göra nytta för vår fina förening.

Vi planerar nu att tillverka byxor och västar som vi också har brist på och skall be skräddare Sara att tillverka mönster. Barnkläder är också aktuella och givetvis egna kläder till trossen. Steve Prytz har egenhändigt sytt en civil klädnad som han stolt förevisat och demonstrerat detaljer för alla som visade intresse. Vi hoppas att fler kommer till nästa symöte det är garanterat trevligt. Vi skall nu på allvar börja med att iordningställa de nya lokalerna på Göteborgs Garnison och där kommer vi att så småningom få tillgång till passande lokal för sömnad.

Föreningen ser gärna att alla köper sina egna halsdukar till en kostnad av hundra kronor styck.

Om vi inte ses innan så önskas ni en trevlig och skön sommar med mycket sol och varma bad.

/Leo von Ziegelstein


För muspekaren över tumnaglarna för att se på bilderna.
           2011-06-15

Halsdukar behövs sys!
Det skall sys nya halsdukar så vi behöver din hjälp med arbetet som kommer att ske nu på lördag (18/6) på Marieberg kl. 10.00 och i nya kavallerimässen. Vi klipper, viker och nålar och Katarina syr.

Anmäl ditt deltagande till mig på tel. 336 52 62 eller e-post: senast på torsdag.

/Lennart Brick alias Leo von Ziegelstein2011-06-10

Nationaldagen!
fanan_01_20110606I strålande sommarvärme firades vår nationaldag i Slottskogen med massor av människor. Vi har fått en svensk fana av Föreningen Svenska Flaggan i Göteborg och den överlämnades vid en ceremoni vid södra dammen. Katarina Ulfvensköld med dotter Helena och Lars Thuresson och undertecknad deltog. Lars skulle ha tagit sin uniform men den var inte komplett så vi beslutade oss för att ta på våra tröjor och kepsar med vår logga och vi kunde därigenom identifieras med BEC.

Katarina och dottern var klädda i tidstrogna kläder. Lars var tämligen glad att han inte tagit uniformen då värmen var minst sagt tryckande. Klockan tolv började utdelningen med att Norrbykören sjöng och sedan följde flagghissning med fanfar, välkomsttal av Kjell Björkqvist, ordförande i Föreningen Svenska Flaggan, det högtidliga utlämnandet av fanor, sång av Frendbergarna.fanan_02_20110606 Sedan avtågades det med Hemvärnets Musikkår i täten till Stora Dammen där tal hölls av Anneli Hulthén.

Uttåg och tåget upplöstes efter två timmar och det var inte utan att vi var glada inte minst Katarina som tog emot fanan och sedan vägrade att släppa taget om densamma trots enträgna erbjudanden från Lars och mig att ta över. Tappra kvinna!!

Vi har nu fått en fin fana som vi skall vårda ömt och vi tackar givaren./Lennart ( Leo von Ziegelstein )2011-06-05

OBS! VIKTIGT!
Arbetet med att hålla medlemsmatrikeln felfri och uppdaterad och är ett jobb som aldrig tar slut. Jag ber alla medlemmar att gå in och kontrollera om deras uppgifter stämmer. Kanske saknas din e-postadress, kanske i värsta fall finns du inte ens med i medlemsmatrikeln.

Korrekta eller saknade upgifter skickas till Katarina Ulfvensköld.

Kontaktformulär Katarina Ulfvensköld: Kontakta

/Webmaster2011-05-25

Föreningen har sedan en tid tillbaka ansökt om bidrag från vissa fonder. Detta har medfört att vi kan färdigställa - om än inte komplett - en officersuniform att användas av fanbäraren samt 4st tält som beställts från leverantör i Tyskland och som kommer att levereras inom några veckor. Vi arbetar vidare för att söka bidrag ur andra fonder.

/Lennart Brick2011-05-04

PinsDonera till Fanfonden och erhåll BEC-pins!
Stöd vår förening så att vi kan köpa in en infanterifana och ett ryttarstandar genom att köpa en pins för 300 kronor.

Fanan är Elfsborghs fana exakt efter original utan slagnamn, handgjord så att vårt infanteri kan visa upp sig med en mycket fin fana.

Ryttarstandaret är riksänkedrottningens lifregemente till häst som hade sin hemmabas på Bohus fästning och senare i Uddevalla tillsammans med dragonerna(1720). Standaret är exakt efter original, handgjord.

Pinsens bild är Elfsborghs fana och är numrerade 1-100.
Ni kan beställa pins genom att kontakta Ulf Karmark eller någon av den övriga styrelsen.

Donera till Fanfonden

/Ulf Karmark2011-04-28

Donera till Fanfonden Donera till Fanfonden och erhåll BEC-pins!2011-04-25

Ny BEC-sida har sett dagens ljus. Denna Nyhetssida ersätter MedlemsInfo -"bloggen". Vill du förmedla en nyhet e-postar du oformaterad och stavningkontrollerad färdig text till webmaster. Dela med fördel upp texten i stycken. Endast nyheter med koppling till vår verksamhet godtages.

/Webmaster011-03-09

Elfsborgsmarschen! 11-12 Juni
Jag håller på att sätta upp en historisk marschgrupp till årets upplaga av Elfsborgsmarschen så därför undrar jag om du har möjlighet att kolla vilka som skulle vara intresserade av att gå.

Aktuell strecka i nuläget är 2*25 alternativ 2*40 beroende på vilket som passar gruppen bäst. Har du någon som är intresserad av att ingå i en beriden förtrupp så är det också varmt välkommet.
M v h WG Roddarn

Svar lämnas till Ulf Karmark.About us in your language: Sweden PDF Great Brittain PDF Germany PDF France PDF Ukraina PDF Japan PDF India PDF Finland PDF Spain PDF Italy PDF